Is werken in de tuin niet jouw favoriete hobby? Zorg dan voor een onderhoudsvriendelijke tuin! Maar wat zijn nu zaken om rekening mee te houden bij het aanleggen van een onderhoudsvriendelijke tuin? En hoe kun je de tuin die nu veel onderhoud vergt een stuk onderhoudsvriendelijker maken?  In deze blog geef ik je een aantal handige tips om ervoor te zorgen dat je geen uren per dag meer in de tuin hoeft te werken!

Er zijn een aantal dingen in de tuin die gewoonweg veel onderhoud nodig hebben. Het lijkt misschien niet zo, maar de tuinafscheiding heeft vaak erg veel onderhoud nodig. Denk maar eens na hoe lang je bezig bent met het behandelen en schoonmaken van de houten schutting, of met het snoeien van de buxusschutting. Door het plaatsen, of laten plaatsen van een betonschutting zorg je er meteen voor dat je een heel aantal uren minder per jaar in de tuin bezig bent. En dat is niet het enigste voordeel, de tuin wordt er vaak ook een stuk mooier op.

Een grote vijand van de tuin is toch vaak onkruid. En het is natuurlijk ook een behoorlijke klus om al het onkruid te bestrijden. Maar je kunt het de onkruidplanten ook zo moeilijk mogelijk maken. Als je gebruik maakt van een worteldoek, met daarbovenop bijvoorbeeld een prachtige soort siergrind of siersplit. Zo voorkom je dat er onkruid komt te staan, want het onkruid kan niet door het worteldoek groeien.

Sommige planten hebben erg veel aandacht nodig, terwijl een ander plantje misschien wel helemaal geen onderhoud vergt. Door onderhoudsvriendelijke planten te plaatsen zorg je ervoor dat je weer een stuk minder werk in de tuin hebt.

Wil je toch liever persoonlijk advies over het realiseren van een onderhoudsvriendelijke tuin? Neem dan gerust contact op of breng een bezoekje aan onze showroom. Naast schuttingen hebben we ook nog producten van tien andere webshops tentoongesteld in onze showroom te Baarlo.