Schuttingen, ze zijn er in verschillende soorten en maten. Als je zo eens in de buurt rond kijkt valt het je misschien op dat verreweg de meeste schuttingen gewoon van hout zijn. Nederland houdt van hout kunnen we wel zeggen. Maar tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die de keuze maken om een betonnen schutting te plaatsen. En die keuze kunnen wij alleen maar beamen. Deze schuttingen van beton zijn niet alleen ontzettend mooi, maar ook nog eens stukken onderhoudsvriendelijker dan een houten schutting! Hier volgen een aantal voordelen van een betonschutting ten opzichte van een houten schutting. 

Modern & tijdloos 

Betonnen schuttingen geven een vele modernere uitstraling aan je tuin dan houten schuttingen. De betonschuttingen bij Schutting33 zijn in verschillende motieven en kleurstellingen te verkrijgen. Zo zit er altijd wel een betonschutting bij die bij jou past.

Onderhoudsvriendelijk

Een schutting van beton is veel onderhoudsvriendelijker dan een houten schutting. Een houten schutting vergt meerdere malen per jaar een flinke onderhoudsbeurt. Terwijl een betonschutting ongeveer een keer per jaar een douchebeurtje nodig heeft. Wij adviseren om de betonschutting goed schoon te maken met water. Je kunt eventueel ook een speciaal reinigingsmiddel gebruiken. Heb je alle viezigheden van de schutting gepoetst? Dan is het verstandig om de betonschutting te behandelen met een beschermlaag, een zogenoemde betoncoating. Deze coating zorgt er voor dat de schutting, en de kleur van de schutting niet worden aangetast. Zo, nu ben je weer klaar met het onderhoud voor dit jaar. Je kunt weer een jaar volop genieten van je schutting tot de volgende onderhoudsbeurt. 

Maak je buren blij!

Heb je het wijze besluit genomen om een betonschutting te bestellen? Denk er dan eens bij na of je een enkel- of een dubbelzijdige schutting wilt. Met enkelzijdige schutting geniet je zelf van het mooie uitzicht op je schutting. Maar met een dubbelzijdige schutting genieten ook je buren van deze schutting. Wellicht vinden je buren het ook wel een tof plan om te kunnen genieten van een betonschutting. Denk er dan eens over na om de kosten van de schutting met z’n tweeën te delen.