Jarenlang genoot familie Klaassen, uit het Zeeuwse Nieuwdorp, van het natuurlijke uitzicht vanuit hun huis en is nu in een klap verdwenen. Na jarenlang getouwtrek tussen gemeente en de familie was het tussen beide bekend dat er een geluidswal oftewel geluidsmuur geplaatst zou worden.

,,In 2008 moesten we uit de klant lezen dat we onteigend zouden worden. Het is waar, er zijn enkele gespreken geweest waarbij over een verplaatsing van het huis is gesproken, maar het aangeboden bedrag was niet voldoende om een soortgelijk huis opnieuw te realiseren waardoor we genoodzaakt waren om het niet te accepteren".

Dat er uiteindelijk een geluidsmuur, oftewel een beton schutting, zou komen waren we ons van bewust toen we hier naar toe verhuisden. Echter het steekt ons dat er nooit is gesproken wat voor soort muur of kleurstelling is overlegd. Voorstel om de geluidswal te voorzien van een kleurstelling of een bosachtige print of beschildering werd nooit op ingegaan. Wat wij momenteel zien is een onafgewerkte muur. Waarom niet de mooie motief zijde aan onze zijde? De voorbijrijdende auto’s merken er toch niet of nauwelijks iets van. Buiten takelt de hijskraan weer een stuk op zijn plek.

Dat wordt schrikken straks, als haar man en zoon wederom thuis komen. Vanmorgen kon je nog veruit de natuur in kijken.

Bij de betonschutting heb je de keuze uit diverse motieven en kleurstellingen. Het is zelfs mogelijk om een dubbelzijdige beton schutting toe te passen waardoor beide zijn een moderne, landelijke of levensechte houtmotief hebben en ideaal toepasbaar zijn in iedere situatie. Beton hoeft niet lelijk te zijn!